U bent hier : Startpagina | amerika | Florida

Amerika - Florida

Een goedkope vakantie Florida boekt u eenvoudig en snel op Go Amerika.nl! Bekijk ons uitgebreide aanbod voordelige vakanties in Florida!

Florida’s bijnaam is “The Sunshine State”, officieel ingevoerd door de wetgever van Florida in 1970. Florida is de vierde meest bevolkte staat van het land, en de stranden trekken duizenden toeristen per jaar. De staat heeft een vochtig subtropisch klimaat, met als uitzondering het zuidelijk deel onder Lake Okeechobee (die heeft een echt tropisch klimaat). De staat hoort wel bij het zuiden maar heeft weinig van de kenmerken van de andere staten. In zekere zin ligt Florida al het Caribisch gebied, als een soort apart deel van Amerika dat toevallig nog vast zit. Het is niet voor niets dat vanuit Florida vele cruises vertrekken.

Geografisch bestaat zuid-Florida uit veel moeras en gedraineerd moeras, met een lange strook van zandstranden aan beide kusten. Onderaan de staat hangen de Florida Keys, een groep eilanden die onderling met bruggen zijn verbonden. Het noordelijk deel is minder drassig, maar erg ver boven het waterniveau komt de staat nergens. Voor toeristen zijn de pretparken, Disney voorop, en de stranden de primaire aantrekkingskracht van Florida. Maar er is wel degelijk meer te doen in de Sunshine State.

Crystal River, Florida - Amerika
Crystal River, Florida - Amerika
Caladesi Island State Park, Florida - Amerika
St Augustine Lighthouse, Florida - Amerika
Tarpon Springs, Florida - Amerika
Miami, Florida - Amerika
South Beach Art Deco, Florida - Amerika
Everglades, Florida - Amerika
Magic Kingdom in Orlando, Florida - Amerika
Duval Beach in Key West, Florida - Amerika
Amelia Island, Florida - Amerika